Magyar L-es Vasút Klub

Blogindító poszt

2016. augusztus 10. - Ashi Valkoinen

img_5702.JPG

Nos, felhatalmazás az indulásra már van a forgalmista figurától. Elsősorban pár sort írnék a Magyar LEGO-Vasút klubról, a blogról, mivel is fogunk foglalkozni.

A Magyar LEGO-Vasút Klubot négy felnőtt LEGO-fan alapította (Farkas Balázs, Gombos László, Kovács Viktor Péter és Raáb Donát), hogy bemutassák a magyar vasút járműveit, a világháborúk közötti időszaktól egészen napjainkig. A klubtagok vasútmodellező és LEGO-tematikájú rendezvényeken bemutatják, üzemeltetik alkotásaikat, s természetesen a közönség részéről felmerülő kérdésekre is szívesen válaszolnak. Az eltelt három évben több helyen kiállított a csapat, általában egy-egy nagyobb rendezvény egyik attrakciójaként. Kiállítóként eljutottunk Nyitrára, a TEMOFESZT 2014-ben és 2015-ben megszervezett eseményeire, Dunaújvárosba és Kisújszállásra, valamint az éves Pécsi Vasútmodell Kiállítás 2014-es és 2015-ös rendezvényére. Alkotásainkat több ezer gyermek és felnőtt láthatta működés és nem feltétlen üzemszerű működés közben. :)

A blog célja, hogy online bemutassa a tagok alkotásait, fényképek és leírások formájában, valamint szakmai segítséget nyújtson azoknak, akik a legózás és a vasútmodellezés eme furcsa elegyében szeretnék próbára tenni kreativitásukat és készségeiket. Az építők később kiállítókká válhatnak, s a kiállítások lehetőséget nyújtanak más építők megismerésére, több LEGO-alkatrészhez való hozzájutáshoz is. Emellett célunk egy egységes hazai LEGO-vasútmodell szabvány kialakítása, mely lehetővé teszi, hogy a hazai építők terepasztalai járhatóak legyenek az összes építő vonatai számára is. 

A LEGO-sínrendszerekkel, vágánygeometriával és áramellátással kapcsolatos szakmai cikkekkel próbáljuk segíteni a fiatal vagy felnőtt kezdőink, újrakezdőink munkáját, ugyanakkor a blogon szeretnénk külföldi építők alkotásait is bemutatni, legalább heti egy poszt segítségével.

Nos, akkor kalandra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlvk.blog.hu/api/trackback/id/tr6910117314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása