Magyar L-es Vasút Klub

MLVK Építőverseny 2019

2019. szeptember 10. - Ashi Valkoinen

Kedves építők, kedves olvasók!

Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük: csapatunk megszervezi első építőversenyét, melyen értékes és hasznos nyereményeket szerezhetnek azok, akik LEGO-kockákból magyar vonatkozású vasúti járművet, járműveket építgetnek. Az alábbi bejegyzés az építőverseny hivatalos kiírása.

cover.jpg

Versenykiírás

Ha nagy vonatrajongó vagy és szeretsz LEGO-ból is építeni, itt a remek lehetőség, hogy megmutasd, mit tudsz. A Magyar LEGO(R)-Vasút Klub építőversenyt hirdet magyar vonatkozású vasúti járművek témájában. A versenyen csak saját tervezésű, építési, összerakási útmutató nélkül épített modellel lehet nevezni, amely nem lehet a verseny meghirdetése (2019. szeptember 10.) előtt elkezdett vagy már teljesen befejezett modell. Az épített modellnek egy, bármely magyarországi kötöttpályás hálózaton (nagyvasút, villamosvasút, HÉV, metró, fogaskerekű, kisvasút vagy bányavasút) is közlekedő vagy korábban közlekedett járművet kell formáznia. Az épített járműnek a The LEGO Company által kiadott sínekből épült pályán (normál nyomtáv, keskeny nyomtáv, hullámvasút), vagy a The LEGO Company által kiadott alkatrészekből épített pályán közlekedésre alkalmasnak kell lennie. A járművekbe kizárólag a The LEGO Company által gyártott alkatrészekből lehet építeni, 3D-nyomtatott, egyénileg faragott, vágott alkatrészek nem megengedettek! Motorizált járművek esetén a jármű vezérlőegysége lehet nem LEGO-alkatrész (Sbrick, PFx-bricks, saját vezérlőelektronika), de a hajtás elemeinek (motor, fogaskerék, áttétel) LEGO-alkatrésznek kell lenniük.

A verseny 2019. szeptember 10. napjától december 20. napjáig tart, az alábbi űrlapon a pályamunkák végső beküldési határideje 2019. december 31. 23:59, magyarországi idő szerint. Eredményhirdetés 2020. januárban várható.

Részvételi feltételek:

-Megfelelően, időben és valós adatokkal kitöltött regisztrációs űrlap
-Magyar állampolgárság

A versenyen nem vehetnek részt az MLVK rendes tagjai.

A versenyen kettő kategóriában és két korosztályban lehet indulni, minden nevező pontosan egy pályamunkával nevezhet a megfelelő kategóriában és korosztályban.

Kategóriák

1. Vontatójármű / motorvonat
2. Vontatott jármű

Korosztályok

1. korosztály: Gyermekvasutas (2006. január 1. és utána születettek)
2. korosztály: Akit a mozdony füstje megcsapott (2005. december 31. és előtte születettek)

Pontozási szempontok:

A pontozást az MLVK tagjai, Dömel Máté és Raáb Donát végzik.

-A modell építésének dokumentációja, forráskeresés
-Használt LEGO-építési technikák
-Részletgazdagság
-Hasonlóság a valódi vasúti járműhöz
-A modellbe épített funkciók (világítás, vagonlecsatoló, nyitható ajtó, mozgatható áramszedő, stb.)

Díjazás

A díjazottak az alábbi díjak közül választhatnak a díjazás sorrendjében:

LEGO City személyszálltó vonat - 60197. számú készlet
SBrick vezérlőegység (PF-rendszerrel kompatibilis)
Csapágyazott tengelyek (2x)
Polaritásérzékeny LED-lámpák (PF-rendszerrel kompatibilis) (2x)
LEGO PF-rendszerű vonatelektronika: vonatmotor, IR-vevő, elemdoboz (2x)

A díjazottak sorrendje:

1. Vontatójármű / motorvonat kategória, 2. korosztály, 1. helyezett
2. Vontatójármű / motorvonat kategória, 1. korosztály, 1. helyezett
3. Vontatott jármű, 2. korosztály, 1. helyezett
4. Vontatott jármű, 1. korosztály, 1. helyezett
5. Vontatójármű / motorvonat kategória, 2. korosztály, 2. helyezett
6. Vontatójármű / motorvonat kategória, 1. korosztály, 2. helyezett
7. Vontatott jármű, 2. korosztály, 2. helyezett
8. Vontatott jármű, 1. korosztály, 2. helyezett

A díjak átvétele személyesen vagy postai úton az eredményhirdetés után történik, a szervezők és a díjazottak között történő megbeszélés alapján. A díjak készpénzre vagy más LEGO(R) termékre nem átválthatóak!

Bármely felmerülő kérdés esetén jelen versenykiírás alatt kommentben, vagy e-mailben az ashivalkoinen@gmail.com címen lehet tájékoztatást kérni.

Jó építést kíván az MLVK tagsága!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlvk.blog.hu/api/trackback/id/tr4715056014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcell Fajt 2019.12.25. 09:20:00

Sziasztok kisfiammal most kezdtük a Lego vasút gyűjtèsbe !!!! Már èvek óta szerelmesek lettünk ebbe a hobbiba de csak most engedhetjük meg magunknak hogy bele fogjunk első szerelvènyünk egy teher vonat a 60098-as szett !!! Viszont plusz sineket váltókat már vettünk hozzá!!! Szeretnènk komolyan foglalkozni vele ezèrt minden hasznos ès jó tanács nagy segítsèget jelentené nekünk !!!!! Most szeretnènk a váltókat az átjáró lámpákat elektromossá tenni ebben szetetnènk a segítsègeteket kèrni hogy mien elektronikát kell hozzá venni ès hogyan valósítható ez még????!!!! Illetve hol èrdemes akár használtan is vásárolni vonatokat tartozèkokat plussz kiegèszítőket venni hozzá ????? Segítsègeteket előre is köszönjük!!!! Èsnagyon örülünk hogy csatlakozhatunk a klubhoz!!!!!!!

Dömel Máté 2021.10.07. 17:01:31

@Marcell Fajt: Kedves Marcell, Először is bocsánat, hogy csak ilyen sokára válaszolunk. A vásárlásokhoz a BrickLink oldalát javaslom, ez egy kifejezetten LEGO-val foglalkozó oldal, ahol egy felhasználói fiókkal szabadon lehet bárhonnan bármit vásárolni. A motorizálásra a Technic M-es motorja a legalkalmasabb, egy polaritáskapcsolóra rákötve (bár sajnos ez az új PU rendszerrel annyira nem elérhető és nem is igazán kompatibilis). A motorra egy fogaskerék, ami egy karon keresztül állít váltót, ami a váltó állítófülébe akasztható (persze ehhez előbb ki kell venni a sárga állító kart).
süti beállítások módosítása