Magyar L-es Vasút Klub

Legutóbbi, istvántelki kiállításunk összefoglalója

Galéria és gyakori kérdések

2021. október 09. - Dömel Máté

Immáron másodjára látogattunk el a „Kultúrházak éjjel-nappal Istvántelken" programra kiállításunkkal, ám ezúttal egy sokkal nagyobb, három állomást magába foglaló asztallal vártuk az érdeklődőket. Asztalunk Raáb Donát, Dömel Máté és Kovács Viktor Péter moduljaiból tevődött össze, megjelenítésre került a fűtőházak érzete, kisvárosi jelenetek, a klasszikus magyar és fantáziaállomások világa, illetve osztrák szomszédjaink vasúti hangulata is.51537268787_f322bca279_o.jpg

Kép: Raáb Donát GySEV Vectron-ja a reggeli napfényben.

A pályán sokszínű volt a forgalom, megfordult a magyar vasutak gerincét képező KISS motorvonattól kezdve a klasszikusabb dízel témákon át, egészen a mára-már nem közlekedő, nosztalgikus gőzösökig minden. Ezenkívül az asztalunkon határunkon kívüli osztrák, illetve német vonatok is megjelenítésre kerültek.  

Az eseményről rengeteg kép található meg új Flickr galériánkban, ahova majd a továbbiakban is kerülnek a kiállítási képeink, videóink.

A kiállításra érkezőktől rengeteg kérdést kaptunk, a leggyakrabban felmerülőkre az alábbiakban igyekszünk válaszolni.

Gyakori kérdések:

K: Ez mind LEGO?
V: Igen, de mégsem, mert a nagy tömegű és hosszú modellek megkövetelik a nem LEGO által gyártott, nagyobb sugarú íveket, valamint a simább futás érdekében a kerekek csapágyazva vannak. :D

K: Mennyi idő volt ezt összerakni?
V: A terem berendezése és a terepasztal felépítése 6-8 órát vett igénybe. 

K: Ez itt mind mekkora értéket képvisel?
V: Több millió forint, de ez több év alatt gyűlt mennyiség, több év munkája.

K: Ezeket LEGO -motorok hajtják?
V: Igen, a meghajtási rendszerhez a LEGO által gyártott, Technic és vonatmotorokat használjuk.

K: Ezt mi vezérli?
V: A LEGO hivatalos infra vevője és távirányítója, illetve egy SBrick által gyártott LEGO kompatibilis Bluetooth - tal vezérelhető kocka.

K: Ezt hol lehet megvenni, lehet kapni boltokban?
V: Ezek mind saját tervezésű vonatok, amiket mi építettünk a boltokban kapható LEGO alkatrészekből és ezért többnyire nincs hozzájuk építési útmutató. Tőlünk lehet rendelni vagy a fotók alapján házilag megépíteni.

K: Honnan tudunk külön alkatrészeket venni?
V: Pár boltban ki szoktak rakni nagyobb tálakba ömlesztett alkatrészeket, amiből lehet válogatni, de emellett akár BickLink-ről is lehet rendelni.

K: Mi van, ha megtetszett ez a hobbi és bele szeretnék kezdeni? 
V: Klubunk minden érdeklődő számára nyitott, junior tagjainkhoz bármikor csatlakozni lehet, ahol mind a blogon megjelent cikkek, mind kiállításainkon a személyes tanácsadás útmutatót tud adni egy saját modell elkészítéséhez.

K: Hogy tudok csatlakozni?
V: Kiállításainkra, ha valaki hoz saját építésű vonatot (ami nem útmutató, hanem saját elképzelés alapján készült), természetesen felrakhatja az asztalra és építéssel kapcsolatos tippeket is szívesen adunk. Így egy ilyen modellel már bekerülhet Junior csoportunkba és aktív részt vehet kiállításainkon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mlvk.blog.hu/api/trackback/id/tr8116715912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása