Magyar L-es Vasút Klub

Volt egyszer egy északi

A történet LEGO-val folytatódik

2022. október 12. - Dömel Máté

Legutóbb a Közlekedési Múzeumban állítottuk fel az immár közel 70 négyzetméteres terepasztalunkat.

nyito_1.jpg1. ábra: Komlósdi Robi Szergeje Ashifalva állomásra jár be.

Az építés kezdeti nehézségei ellenére sikerült mindent időre összerakni, amit nyitvatartás alatt 1777 látogató csodált meg. Elismerő szavaik és mosolygó arcaik jelezték felénk, hogy minden építéssel és bontással töltött óra megérte.

Az összeállítás újdonsága volt egy egyvágányos mellékvonali kiágazás 3 állomással és a fővonalon működő, elektronikus biztosító berendezéssel, ami Raáb Donát keze munkáját dicséri.

Ezen kívül ez volt az első kiállításunk, ahol a látogatók is kipróbálhatták egy kör erejéig, milyen egy ilyen nagy asztalon vonatot vezetni.

20221001_130434.jpg2. ábra: Pécsi András épp az ÖBB Desiro ML vezetését magyarázza egy vonatvezetésre jelentkezőnek.

Ennek szervezéséért és a lebonyolításáért Pécsi Andrást illeti köszönet.
Ezt a különleges lehetőséget a jövőbeli kiállításainkon szeretnénk megtartani és fejleszteni, az eddigi jelenetkereső játékunk mellett.

Fő kiállítóink:
Tihany Tünde, Raáb Donát, Pécsi András, Szüts Donát, Kovács Viktor Péter, Komlósdi Róbert, Dömel András és Dömel Máté.
Mellettük még klubunk junior csoportjából is voltak kiállítóink a saját járműveikkel.:

1664872850240.jpg3.ábra: Matulai Marcell M61-es Nohabja

20221002_101102.jpg4.ábra: Fodor Barnabás pályafenntartó gépe

A saját építésű jármű hozatalára szóló felhívásunkra kellemes meglepetéssel szolgált, hogy többen is elhozták alkotásaikat, amit természetesen egyből meg is futtattunk az asztalon. Reméljük a továbbiakban is egyre több vendégvonatot fogadhatunk, és építőik majd csatlakozhatnak klubunk kiállítóihoz.

20221001_170603.jpg5. ábra: Látogató által épített V43 "Szili" villanymozdony.

Az eseményről készült képek nagy részét Bodnár Tacsának köszönhetjük. Képek a galériában találhatók.
További képek: K. Robi és D. Máté.

Mivel ez volt klubunk első teljesen önálló kiállítása (saját infrastruktúrával és azok szállítási logisztikájával, amelyben nagy segítségünkre volt Szüts Donát édesapja, akinek ez úton is köszönjük), ezért ez számunkra hatalmas mérföldkövet jelent.

Köszönjük a Közlekedési Múzeumnak a lehetőséget, hogy ilyen hangulatos környezetben állíthattunk ki és reméljük visszatérő vendégek lehetünk a jövőben.

Következő kiállításunkig minden kedves megihletett olvasónknak jó építést kívánunk és szeretettel várjuk az elkövetkező idők új építőit kiállításainkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mlvk.blog.hu/api/trackback/id/tr5417952652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása